לנשים יש צרכים תזונתיים ייחודיים. על ידי אכילה טובה בכל שלב בחיים, אתה יכול לשלוט בתשוקות, לנהל את המשקל שלך, להגביר את האנרגיה שלך ולהיראות ולהרגיש במיטבך.
נשים ותזונה בריאה
הניסיון לאזן בין דרישות המשפחה והעבודה או בית הספר – וגם התמודדות עם לחץ תקשורתי להיראות ולאכול בצורה מסוימת – עלול להקשות על כל אישה בירושלים וברחבי העולם לשמור על תזונה בריאה. אבל האוכל הנכון לא רק יכול לשפר את מצב הרוח שלך, להגביר את האנרגיה שלך ולעזור לך לשמור על משקל תקין, הוא גם יכול לתמוך בך בשלבים השונים של חייה של אישה.

כנשים, רבות מאיתנו נוטות לעיתים קרובות להזניח את הצרכים התזונתיים שלנו. אתה עלול להרגיש שאתה עסוק מכדי לאכול טוב או רגיל לשים את הצרכים של המשפחה שלך לפני שלך. או אולי אתה מנסה לדבוק בדיאטה קיצונית שמשאירה אותך מחסור ברכיבים תזונתיים חיוניים ומרגיש עצבני, רעב וחסר אנרגיה.
הצרכים הספציפיים של נשים מוזנחים לעתים קרובות גם על ידי מחקר תזונתי. מחקרים תזונתיים נוטים להסתמך על נבדקים גברים שרמות ההורמונים שלהם יציבות וצפויות יותר, ובכך לפעמים הופכים את התוצאות ללא רלוונטיות או אפילו להטעות את צורכי הנשים. כל זה יכול להצטבר לחסרים רציניים בתזונה היומית שלך.
למרות שמה שמתאים ביותר עבור אישה אחת לא תמיד יכול להיות הבחירה הטובה ביותר עבור אישה אחרת, הדבר החשוב ביותר הוא לבנות את התזונה שלך סביב הצרכים החיוניים שלך. בין אם אתה מחפש לשפר אנרגיה ומצב רוח, להתמודד עם מתח או PMS, להגביר את הפוריות, ליהנות מהריון בריא, או להקל על תסמיני גיל המעבר, טיפים לנשים להזדקן טוב יותר אלה יכולים לעזור לך להישאר בריא, פעיל ותוסס לאורך כל הזמן שלך. ימים.
כיצד הצרכים התזונתיים של נשים שונים משל גברים
כילדים, הצרכים התזונתיים של בנים ובנות דומים במידה רבה. אבל כשהבגרות מתחילה, נשים מתחילות לפתח דרישות תזונתיות ייחודיות. וככל שאנו מזדקנים והגוף שלנו עובר שינויים פיזיים והורמונליים נוספים, הצרכים התזונתיים שלנו ממשיכים להתפתח, מה שהופך את התזונה שלנו להתפתח כדי לענות על הצרכים המשתנים הללו.
בעוד שנשים נוטות להזדקק לפחות קלוריות מגברים, הדרישות שלנו לוויטמינים ומינרלים מסוימים גבוהות בהרבה. שינויים הורמונליים הקשורים לווסת, לידה וגיל המעבר פירושם שלנשים יש סיכון גבוה יותר לאנמיה, עצמות מוחלשות ואוסטיאופורוזיס, הדורשות צריכה גבוהה יותר של חומרים מזינים כגון ברזל, סידן, מגנזיום, ויטמין D וויטמין B9 [1].
טיפים לתזונה להקלה על הסימפטומים של PMS
חווית נפיחות, התכווצויות ועייפות במהלך השבוע בערך לפני המחזור שלך נובעת לרוב מהורמונים משתנים. התזונה שלך יכולה למלא תפקיד חשוב בהקלה על תסמינים אלו ואחרים של תסמונת קדם וסתית (PMS). הנה כמה "טיפים לדיאטה לנשים":
- אכלו מזונות עשירים בברזל ואבץ. חלק מהנשים מגלות שמזונות כמו בשר אדום, כבד, ביצים, ירקות ירוקים ופירות יבשים יכולים לעזור להקל על הסימפטומים של PMS.

- הגבר את צריכת הסידן שלך. מספר מחקרים הדגישו את התפקיד של מזונות עשירים בסידן – כמו חלב, יוגורט, גבינה וירקות ירוקים – בהקלה על תסמיני PMS.
- הימנע משומני טראנס, מזון מטוגן עמוק וסוכר. כולם דלקתיים, שיכולים לעורר תסמיני PMS.
- נפיחות קרב על ידי חיתוך מלח. אם אתם נוטים לשמור על מים ולחוות נפיחות, הימנעות מחטיפים מלוחים, ארוחות ערב קפואות ומזונות מעובדים יכולה לעשות הבדל גדול.
- היזהרו מרגישויות למזון. PMS הוא סימפטום שכיח של רגישויות למזון. האשמים הנפוצים כוללים מוצרי חלב וחיטה. נסה לחתוך את המזון החשוד ולראות אם זה משנה את הסימפטומים שלך.
- לחתוך קפאין ואלכוהול. שניהם מחמירים את תסמיני PMS, אז הימנע מהם במהלך תקופה זו במחזור שלך.
- שקול תוספי ויטמין. עבור חלק מהנשים, נטילת מולטי ויטמין יומי או השלמה עם מגנזיום, ויטמין B6 וויטמין E עשויה לעזור להקל על התכווצויות. אבל, שוב, תוספי מזון אינם תחליף לתזונה בריאה ומאוזנת. תמיד עדיף לקבל את הוויטמינים והרכיבים התזונתיים שהגוף שלך צריך מהמזון שאתה אוכל.
- הוסף חומצות שומן חיוניות כדי להקל על התכווצויות. חומצות שומן אומגה 3 הוכחו כמסייעות בהתכווצויות. בדוק אם אכילת יותר דגים או זרעי פשתן מקלה על תסמיני ה-PMS שלך.